• Aktualni dogodki

Ob svetovnem dnevu čebel zasadili medovite lipe

22. Maj 2021

Brez čebel ni življenja, zato je pomembno, da skrbimo zanje, jih varujemo in ohranjamo njihove vrste. Da bi naše čebele pridno nabirale nektar in imele zagotovljeno pašo so pri Društvu paraplegikov Prekmurja in Prlekije ob Svetovnem dnevu zasadili medovite lipe. Sadike lip je v celoti prispevala Mestna občina Murska Sobota, dogodka simbolične zasaditve drevoreda, od društvenih prostorov do učnega čebelnjaka, pa sta se udeležila tudi župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek in predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak.
Pri društvu želijo zasaditi čim več medovitih rastlin, ki bodo bogatile čebeljo pašo, hkrati pa opomniti na vlogo in pomen čebel za naravo in človeka. Lipa, ki je simbol slovenstva, pa velja tudi za središče družbenega življenja, za katerega upamo, da nam bo v prihodnje ponovno omogočeno.
Župan pa je obisk izkoristil še za ogled čebelarske lope in prvega nakladnega panja, prilagojenega delu čebelarjem na invalidskem vozičku ter pri društvu odprl prenovljeno balinišče. Tako za gradnjo čebelarske lope, kot za ureditev balinišča, gre velika zahvala tudi Mestni občini Murska Sobota, ki je sofinancirala oba projekta.
Vir - Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije