• Aktualni dogodki

O začetku organiziranega čebelarjenja invalidov v Sloveniji

20. Maj 2021

»Delo s čebelami mi pomeni sprostitev, potrditev, da zmorem, povezalo me je z naravo.«
To je uvod v obsežen prispevek na spletni strani RTV Dostopno, ki ga je 20. maja 2021ob Mednarodnem dnevu čebel pripravila novinarka Kaja Kokot Žanič.
Ob obsežni in lepi predstavitvi kompleksnega čebelarjenje invalidov na vozičkih (od 11. marca 2017 v Celju, ko je bila na novinarski konferenci ApiSlovenija podpisana Listina o zavezi vključevanja invalidov v delo s čebelami, ustanovitve Sekcije čebelarjev invalidov na vozičkih in drugih invalidov 12. marca 2017 v Semiču, postavitve učnega čebelnjaka 25. aprila 2018 v Murski Soboti in izdaji čebelarskega priročnika 8. januarja 2019), so svoje misli in doživetja strnili: idejni vodja čebelarjenja invalidov na vozičkih Andrej Sever, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in strokovni sodelavec Aleš Bozovičar, predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak in koordinator pri teh dogodkih Jože Globokar. Tudi pri Zvezi paraplegikov Slovenije ponosno praznujemo Mednarodni dan čebel.
Preberite več na: RTV Dostopno