• Šport

Nov spot – nova spodbuda slovenskim parašportnikom

5. December 2020

Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite je 2. decembra 2020 pripravila premiero novega spota »Športni duh ne izbira telesa,« ki naj bi slovenskim športnikom invalidom dal v letu 2021 dodatnih vzpodbud in moči. Pri Zvezi-SPK želijo z videom slovenski javnosti približati parašport in vse spodbuditi k spremljanju paralimpijskih iger v Tokiu avgusta 2021.
Pod taktirko režiserke  Enye Belak v spotu nastopajo parašportniki: Lena Gabršček, Senta Jeler, Alen Kobilica, Luka Trtnik, Darko Đurić in med njimi tudi parašportniki pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije - Veselka Pevec, Milan Slapničar, Matej Ledinek, Gregor Habe. Sodelujeta tudi trenerja Roman Kejžar in David Orešnik.
»Športni duh ne izbira telesa« je sporočilo, ki gre čez meje vsega. Športnika ne opredeljuje na invalidnost ali neinvalidnost, spol, raso ali starost. V spotu so parašportnike želeli v prvi vrsti predstaviti, kot vrhunske športnike, ki s svojo energijo, izrazitim fokusom in predanostjo niso prav nič drugačni. »Invalidnost je le ena od etiket, ki parašportnike spremlja na njihovi poti. V spotu namenoma ne poudarjamo, da so to športniki invalidi, saj je čas za spremembe. Otroška igra in sanje opozarjajo na to, da tudi če pademo, je pomembno, da lahko ponovno vstanemo, začnemo znova in odkrijemo nove strasti. Nesreče se dogajajo in včasih se je zelo težko sprijazniti z novo realnostjo ampak z močno voljo so vsake sanje lahko svoj dosežen cilj. Največji izzivi so bili predvsem produkcijske in logistične narave. Zadali smo si, da v spotu predstavimo kar devet parašportov, ki je bil precejšni zalogaj glede na čas, ki smo ga imeli na razpolago,« so še zapisali na spletni strani Zveze-SPK.
Snemanje je bilo zelo sproščeno, več pa preberite na Zveza-SPK  - Video