• Aktualni dogodki

Nedeljska radijska reportaža – Gibalno ovirani gore osvajajo

20. September 2020

Poslušaj ... - Z akcijo Gibalno ovirani gore osvajajo želijo v Planinski zvezi Slovenije skupaj z Zvezo Sonček – Zvezo društev za cerebralno paralizo Slovenije in Zvezo paraplegikov Slovenije pripeljati invalide in osebe s posebnimi potrebami v hribe in jim omogočiti obiskovanje planinskih pohódov ter jim predstaviti njim dostopne točke v hribih ali gorah. Poleg tega jih želijo vzpodbuditi, da naredijo nekaj zase, da se premaknejo iz cone udobja v življenje, dejavnost, naravo in družbo, saj tako lahko preprečijo svojo osamljenost, izključenost in telesno nedejavnost. Ta mesec so tako obiskali Planinski dom v Tamarju in na Boču, Kočo Antona Bavčerja na Čavnu ter Lavričevo kočo na Gradišču. To so obiskali dvakrat, 10. septembra pa se jim je na pohodu pridružila tudi novinarka Petra Medved.
Prisluhnite radijski reportaži, ki je bila na sporedu v nedeljo 20. septembra ob 14:30 na Prvem programu Radia Slovenija.