• Aktualni dogodki

Natečaj fotografij za stenski koledar – »Leto ujeto v objektiv«

26. Januar 2023

Ker je bila jesenska pobuda k soustvarjanju koledarja Zveze paraplegikov Slovenije lepo sprejeta, smo se odločili, da vam tudi v letošnjem letu ponudimo priložnost sodelovanja. Zamislili smo si, da bi naslednje leto koledar krasile fotografije, ki jih boste posneli vi, zato bomo organizirali fotografski natečaj z naslovom »Leto, ujeto v objektiv«.
Vse ljubitelje fotografije vabimo, da nam čez celo leto pošiljate v objektiv ujete magične trenutke. Izbrane fotografije bodo krasile koledar ZPS za leto 2024, objavljene bodo tudi v naši reviji Paraplegik in na spletni strani Zveze. Avtorje izbranih fotografij bomo nagradili.
Splošna navodila sodelovanja so preprosta:
Fotografskega natečaja se lahko udeležite vsi člani Zveze paraplegikov Slovenije in zaposleni, ki ste ljubitelji fotografije.
Natečaj bo potekal od 1. februarja do vključno 25. oktobra 2023.
Sodelujete lahko z neomejenim številom fotografij, ki jih lahko pošiljate sproti ali pa jih pošljete naenkrat. Pošiljate jih lahko po e-pošti na naslov
suzana.gradic@zpsasistenca.si.
Pomembne informacije:
-
poslane fotografije morajo biti v celoti in izključno vaše avtorsko delo, za kar vsak sodelujoči prevzeme tudi odgovornost.
- sprejemamo samo digitalne fotografije. Zaželeno je, da so fotografije
v polni ločljivosti (3563 x 4000 px, v razmerju 16:9, 300 dpi). Zaradi velikosti dokumentov svetujemo, da večje število fotografije pošiljate prek spletne strani wetransfer.com.
- z oddajo fotografij avtor dovoljuje Zvezi paraplegikov Slovenije, da fotografije uporabi za izdelavo koledarja, za objavo v fizični in el. izdaji revije Paraplegik, za objavo na svoji spletni strani  in za namene obveščanja ali promocijo Zveze. Avtor prav tako dovoljuje tehnične popravke fotografij za potrebe objav ali uporabe. Dovoljenja so časovno in krajevno neomejeno.
- kot avtorja vas bomo navajali ob objavi fotografij v skladu z običaji, razen če nam ne sporočite drugače.
- v primeru, da bodo na izbranih fotografijah prepoznavne osebe, bomo avtorje naknadno poklicali, da od teh oseb oz. njihovih zakonitih zastopnikov pridobijo privolitev za uporabo fotografije. Fotografij brez soglasij ne bomo uporabili.