• Aktualni dogodki

Najvišje državno priznanje Julčki Kralj na področju prostovoljstva

1. Julij 2020

V Veliki dvorani Predsedniške palače je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor 30. junija 2020 priredil sprejem ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2019.
Na predlog Odbora RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva je državno nagrado za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja RS za prostovoljstvo za leto 2019 prejela naša članica Julčka Kralj.
Kraljeva se je zadnjih 19 let poleg vodenja Društva VIZIJA prednostno posvečala razvoju in izvajanju programa »Zmanjšanje socialne izključenosti in aktivno staranje invalidov« ter programu »Nasilje nad invalidi«. Ob prejemu visokega priznanja je pripomnila: »Menim, da je prostovoljno delo nagrajeno že tedaj, ko se delo dobro opravi in nekomu koristi. Lepo in prijetno je čutiti, da je tudi družbeno prepoznavno in cenjeno.«
Julčka Kralj je v preteklem obdobju prostovoljstva prejela priznanje »Naj prostovoljka 2011« v kategoriji žensk nad 30 let za delo na področju skrbi za gibalno ovirane invalide, vodenje Društva VIZIJA ter za dajanje zgleda in motivacije v okolici. Predlog je podala Občina Slovenske Konjice, ki ji je za dosežke na področju dela za invalide v lokalnem okolju občine Slovenske Konjice podelila visoko priznanje »Srebrni konjiški grb.« Zlato plaketo za dolgoletna prizadevanja za izboljšanje delovanje na področju pravic in vprašanj žensk parapleginj je prejela tudi ob 50. letnici Zveze paraplegikov Slovenije.
Čestitamo – Zveza paraplegikov Slovenije