• Šport

Najboljša ribiška ekipa lige 2020 je DP Celje, najboljši ribič pa Gašper Peček

2. Julij 2020

Rezultati - S četrtim krogom, ki ga je 2. julija 2020 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Podravja, so tudi ribiči zaključili ligaško tekmovanje. Tekmovali so ob ribniku Rogoznica 2, ki je nastal iz opuščenega glinokopa in edini pritok so meteorne vode. Po obnovi nabrežin v letu 2013 pa je dostopen tudi ribičem na invalidskih vozičkih, saj se lahko pripeljejo povsem do vode. V ribniku živijo: amurji, koreselji, krapi, ploščiči, somi, ščuke in tolstolobiki.
Tokrat so se ob ribniku zbrali ribiči iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. Po štiriurnem tekmovanju so sodniki Ribiške družine Ptuj stehtali ulov in ribe vrnili v njihovo naravno okolje.

Rezultati četrtega kroga:
Najboljša ekipa tokratnega tekmovanja je bila DP Maribor (4 točke-33.030 gr.), na drugo mesto se je uvrstila DP Ljubljana (11 točk-18.850 gr.), na tretje DP Murska Sobota (12 točk-19.700 gr.), četrta DP Novo mesto (14 točk-20.800 gr.), peta DP Celje (17 točk-14.950 gr.), šesta DP Slovenj Gradec (18 točk-13.350 gr.), sedma pa DP Koper (19 točk-9.050 gr.).
V posamični konkurenci je imel najtežjo mrežo Gašper Peček – DP-NM (14.000 gr.), drugo mesto je osvojil Miran Jernejšek (12.150), tretje pa Bogdan Petek (11.600 gr.) – oba DP-MB.

RIBIŠKA LIGA V SEZONI 2020
Tudi v letošnji ligaški ribolovni sezoni so ekipe pokrajinskih društev tekmovale v štirih krogih. Prvi krog je 4. maja 2020 ob ribniku Pivola blizu Hoč pripravilo DP Koroške, drugi ob ribniku Marof 10. junija DP jugozahodne Štajerske, tretji 18. junija ob ribniku Gradišče DP Prekmurja in Prlekije, zaključni četrti krog pa 2. julija ob ribniku Rogoznica 2 DP Podravja.
Skupni ligaški rezultati:
V ribolovni sezoni 2020 je naslov prvaka ribiške lige Zveze paraplegikov Slovenije osvojila ekipa DP Celje (39 točk-64.180 gr.), na drugo mesto se je zavihtela ekipa DP Slovenj Gradec (41 točk-49.220 gr.), na tretje DP Murska Sobota (47 točk-49.450 gr.), na četrto DP Novo mesto (50 točk-61.060 gr.), na peto DP Maribor (52 točk-48.808 gr.), na šesto DP Koper (59 točk-26.300 gr.), na sedmo pa DP Ljubljana (67 točk-32.065 gr.). Za končne ekipne uvrstitve so šteli rezultati vseh štirih krogov. Ekipa DP Ljubljana v tretjem krogu ni nastopila in si s tem zrlo poslabšala končno uvrstitev
Med posamezniki je najmanj točk dobil in največ rib ujel dolenjski ribič Gašper Peček – DP-NM (3 točke-39.670 gr.), za njim se je uvrstil koroški ribič Boštjan Javernik DP-SG (4 točke-20.440 gr ), tretje mesto pa je osvojil ribič iz Prekmurja Slavko Dunaj DP-MS (5 točk-28.190 gr). Pri posamični konkurenci so za končne uvrstitve šteli najboljši rezultati treh krogov.
Ob razglasitvi končnih rezultatov je ribiče nagovoril vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner. Ribičem je čestital za odlične rezultate, društvom se zahvalil za soorganizacijo posamičnih krogov in najboljšim podelil pokale.