• Šport

Na obzorju nova športna panoga?

30. Junij 2020

Pri Zvezi paraplegikov Slovenije smo se s predstavniki Badminton zveze dogovorili za skupno sodelovanje v novi športni panogi – parabadmintonu, ki bo v prihodnjem letu na paralimpijskih igrah v Tokyu premierno postala uradna tekmovalna disciplina.
Parabadminton je šport za vse. Igrajo ga lahko tako moški kot ženske, ne glede na starost in predhodno znanje. Gre za hitro rastoči šport, ki vsako leto privabi vedno več udeležencev, tako tekmovalno kot tudi rekreativno.
Ker smo v Sloveniji na začetku razvoja parabadmintona si bodo pri Badmintonski zvezi Slovenije prizadevali pridobiti kandidate, ki bi se udeleževali vadb na (sprva) rekreativno družabni bazi. Ne skrivajo pa tudi ambicij za udeležbo slovenskega predstavnika ali predstavnice na naslednjih poletnih paralimpijskih igrah v Parizu leta 2024. Zato športniki invalidi ne pozabite, da je pri nas zakon o športu naravnan tudi tako, da se osvojena medalja na paralimpijskih igrah lahko bogato denarno  obrestuje.
Vse dodatne informacije dobite TUKAJ - Video