• Kultura

Naši slikarji na 54. Ex-temporu Piran - 2019

8. September 2019

S podelitvijo nagrad se je 7. septembra 2019 na Tartinijevem trgu v Piranu zaključil 54. mednarodni slikarski Ex-tempore Piran. Razpisanih je bilo 20 nagrad, prestižno nagrado grand prix, pa je prejela Katja Bednarik za sliko Pogledi morske deklice. Častno priznanje občinstva je prejel Drago Luka Šumnik.
Med 231 udeleženci so sodelovali tudi trije naši slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami – polnopravna člana Vojko Gašperut in Benjamin Žnidaršič ter član Željko Vertelj.
Mednarodna strokovna žirija - Jasna Šikanja (Hrvaška), Rolan Marino (Italija), Milena Koren Božiček (Slovenija) je opravila izbor 105 slik za razstavo v razstaviščih v Piranu in Portorožu ter podelila več različnih razpisanih nagrad.
Na razstavo Monfort v Portorožu, ki bo na ogled do 10. novembra, sta se uvrstila tudi Benjamin Žnidaršič s sliko Morski pejsaž in Željko Vertelj s sliko Soline.