• Aktualni dogodki

Naša Zveza ponudila morebitno pomoč hrvaškim paraplegikom

30. December 2020

Zveza paraplegikov Slovenije je Hrvaškemu združenju paraplegikov in tetraplegikov (HUPT) takoj po katastrofalnem potresu 29. decembra 2020 ponudila morebitno pomoč. Predsednik Zveze Dane Kastelic je predsedniku združenja Bojanu Hajdinu sporočil, da spremljamo žalostne novice o potresu v okolici Petrinje, Gline in Siska. Ob tem je v imenu naše Zveze predsedniku hrvaškega združenja ponudi roko pomoči, če jo njihovi člani potrebujejo. Hrvaški predsednik se je zahvalil za našo plemenito gesto in sporočil, da njihovi člani k sreči niso bili udeleženi v tej hudi naravni katastrofi. Napisal je: »Jako lijepo od vas što nam nudite pomoć, hvala od srca.«
Povemo naj, da je Bojan Hajdin zamenjal ustanoviteljico in dolgoletno predsednico HUPT-a in pred kratkim umrlo Mando Kneževič s katero smo dolga leta tudi prijateljsko sodelovali. Zaželel je, da se čimprej tudi spoznamo.

Sredstva za pomoč ob potresu v Petrinji, ki bodo posredovana Hrvaški Karitas, pa zbira tudi Slovenska Karitas.
Pri pomoči in odpravljanju posledic potresa bo dobrodošel vsak dar, predvsem pri obnovi hiš in normalizaciji življenja najbolj ranljivih družin.
Pomoč Slovenije bo izraz solidarnosti, sočutja in podpore našim sosedom, ki jih poleg reševanja stisk povezanih s COVIDOM, ogroža še potres. Poleg materialne škode, potres povzroča strah in negotovost za mnoge prebivalce na širšem območju Siska.
Svoj dar lahko posredujete s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in darovali boste 5 EUR ali z nakazilom na:
Slovenska Karitas
Kristanova ulica 1