• Kultura

Mednarodna likovna kolonija »Umetniki za Karitas«

23. Avgust 2021

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino je od 16. do 20 avgusta 2021 z geslom z »Očetovim srcem« potekala že 27. mednarodna likovna kolonija »Umetniki za Karitas.« Kolonije se že vrsto let udeležuje tudi naš priznani slikar Vojko Gašperut-Gašper, ki je tudi polnopravni član mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Vsako leto ob četrtkih organizirajo Dan odprtih vrat, ko na Sinji vrh pridejo obiskovalci in slikarji iz preteklih druženj in na koloniji darujejo svoja likovna dela. Ta se nato prodajajo na razstavah, ki jih organizira Karitas v galerijah po Sloveniji. Letos bo tudi v Bruslju. Zbran denar gre vsako leto v dobrodelne namene, letos pomoči potrebnim otrokom.
Vojko Gašperut je na koloniji predstavil slikanje z usti in podaril dve sliki. Slika Soline je bila še isti dan prodana.
Ob odprtju razstave sta številne ljubitelje likovne umetnosti in likovne umetnike nagovorila koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak in podžupan Občine Ajdovščina Ivan Krašna, za smeh so poskrbeli učenci OŠ Otlica pod vodstvom Ivice Vidmar, za strokovno predstavitev Anamarija Stibilj Šajn, za glasbo pa Gianni Rijavec.