• Šport

Med našimi na turnirju najboljši Ljubiša Gajič

13. Maj 2023

V športni dvorani Tri Lilije v Laškem je od 9. do 13. maja 2023 potekal tradicionalni in že 18. I Feel Slovenia Open Thermana Laško. To je največji in najmočnejši turnir v namiznem tenisu na svetu, na katerem nastopajo igralke in igralci različnih invalidnosti. Podatek potrjuje tudi letošnja udeležba, saj je Laško gostilo več kot 450 igralk in igralcev namiznega tenisa iz 53 držav, kar je rekord v dosedanjih prireditvah priljubljenega turnirja. Za nemoten potek tekmovanja je skrbelo kar 49 mednarodnih sodnikov.
Ljubiša Gajič je zmago v posamični konkurenci zabeležil že v drugem krogu, ko je premagal izkušenega Ukrajinca Oleksandra Yezyka. Gajič je dobil tudi drugo igro, s 3:1 je bil boljši od Španca Miguela Angela Toleda. Uvrstil se je med 16 najboljših. Poleg Gajiča se je zmage veselil še Primož Kancler, ki je s 3:2 odpravil Urugvajca Gonzala Acosto. Drugi naši igralci in igralke žal, niso napredovali.
V drugem delu turnirja so se parašportnice in parašportniki pomerili v tekmovanju (mešanih) dvojic, kjer pa naši niso dosegli vidnejših rezultatov in so že predčasno sklenili tekmovanje. Še najbolj se je izkazala mlada Karin Praček, ki sta s partnerjem Uzbekistancem Sunnatillom Murodullaevim v mešanih dvojicah dobro kljubovala višje uvrščeni konkurenci.
Slovensko reprezentanco je vodil selektor Ožbej Poročnik, barve Slovenijo pa so branili: Primož Kancler, Bojan LukežičLjubiša Gajič, Andreja Dolinar, Barbara Meglič iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije ter Karin Praček, Peter Jereb, Tomaž Rabuzin, Luka Trtnik in Alen Bečirević. Tekmovanje je vodil Francesco Nuzzo.