• Kultura

Likovniki sodelovali na srečanju likovnih in drugih ustvarjalcev

16. Julij 2019

Ars VIVA, Zavod za kulturno integracijo in socializacijo družbenih skupin in Norma 7 sta pripravila vsakoletno prijateljsko in delovno srečanje likovnih in drugih ustvarjalcev. Delavnice, ki so potekale od 12. do 14. julija 2019 ob izviru Velikega Obrha, so se udeležili tudi člani Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije in mešana bralna skupina.
Prvi dan so odprli mednarodno razstavo likovnih del na kateri so med drugimi svoja dela razstavljali Željko Vertelj in Benjamin Žnidaršič, ki slikata z usti in sta člana mednarodnega združenja VDMFK in Boris Šter, Damjan Rogelj, Klavdij Leban in Metod Zakotnik. Dolgoletni sodelujoči člani skupine Norma 7 Darinka Slanovec, Benjamin Žnidaršič in Metod Zakotnik ter Majda Birsa, Vlasta Rebek in Peter Bajnoci, so predstavili recital poezije Benjamina Žnidaršiča - "Jaz sem ta biser našel kar v sebi. Odmevni kulturni dogodek je ob spremljanju s kitaro obogatil Toni Rot, avtorje razstavljenih del je predstavila akademska slikarka Karmen Bajec, odprl pa župan občine Loška dolina Janez Komidar.