• Kultura

Likovna kolonija in razstava ob izviru Obrha

19. Julij 2020

Zavod Ars Viva je od 10. do 12. julija 2020 ob izviru Velikega Obrha v Loški dolini pod mentorskim vodstvom Jožeta Potokarja-Cvrča pripravil tradicionalno likovno delavnico in razstavo ustvarjenih del, ki so se je udeležili tudi slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Tokrat je udeležbo nekoliko okrnila bojazen pred koronavirusom.
Izjemno atraktivna lokacija ob stari žagi ob drugem izviru Ljubljanice vsako leto privlači veliko število ustvarjalcev in obiskovalcev. Predvsem tiste, ki si želijo sprostitve in uživanja v mirni in neokrnjeni naravi. Delavnici so se pridružili tudi otroci, ki so dogajanje dodatno popestrili.
Med slikarji Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije je bil tudi Ivan Regoršek-Ivek, ki se je slikarjem paraplegikom in tetraplegikom pridružil prvič v letu 2019 na slikarski delavnici v Ankaranu, svojo prvo sliko pa je na spodbujanje slikarke Jožice Ameršek in slikarja Mirana Jernejška ustvaril kakšno leto prej. Ivek se redno udeležuje vseh likovnih kolonij in delavnic, ki jih pod mentorskim vodstvom slikarjev Rassa Causeviga in Jožeta Potokarja-Cvrča po različnih krajih organizira naša Zveza. Naš novi slikar svoja dela ustvarja v tehnikah akril in olje na platno, poizkuša pa se tudi že v grafiki. Ob praznovanju 40 letnice matičnega Društva paraplegikov Podravja je v letu 2019 v Hotelu Merkur imel prvo samostojno razstavo, doslej pa je nastalo približno 20 del in nekaj grafik za Zlato paleto. Nekaj si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.