• Kultura

Likovna delavnica in družabno srečanje članov

24. Junij 2020

Video - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 23. junija 2020 v svojih prostorih organiziralo že tradicionalno likovno delavnico z udeležbo več kot deset članic in članov Likovne sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije. Med njimi so bili tudi slikarji, ki so člani Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.
Udeleženci delavnice so svoje znanje, pod budnim očesom mentorja Rassa Causeviga,  izpopolnjevali v različnih tehnikah: akrilu in olju na platno, risbi s svinčnikom ter rezbarjenju. Nad organizacijo je bdela slikarka Jožica Ameršek, vodja kulturne dejavnosti pri društvu. Vreme je bilo likovnikom zelo naklonjeno, tako da so lahko ustvarjali tudi v okolici društva, na soncu ter toplem in vežem zraku.
Zaradi epidemije koronavirusa je likovna delavnica potekala malo kasneje kot pretekla leta, po končani delavnici so pripravili razstavo ustvarjenih del, ki so si jo  ogledali tudi številni člani društva in njihovi svojci. Delavnici so pozornost posvetili tudi lokalni mediji. Sledilo je družabno srečanje članov društva z dobrotami na žaru, ki jih je odlično pripravil Pavle.