• Šport

Lep uspeh naših atletov na Češkem

30. Avgust 2023

V organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski Paralimpijski komite je ekipa slovenskih atletov  paraplegikov in tetraplegikov konec avgusta nastopila na tradicionalnem mednarodnem atletskem tekmovanju v Olomucu na Češkem.
Odprto prvenstvo Češke je za vse kategorije invalidnosti organiziral Atletski klub Olomouc, tekmovanje pa je štelo tudi za prvenstvo Češke republike – za odrasle in mladince. Naša ekipa je osvojila so tri zlate, dve srebrni in dve bronasti medalji.
Nejc Stakne iz DP jugozahodne Štajerske je zlati medalji osvojil v suvanju krogle (8,79 m) in metu kopja (22,38 m), šesti je bil v metu diska (18,42).
Zlato medaljo je osvojil tudi Žan Kranjc iz DP ljubljanske pokrajine v metu diska (6,08 m), v metu kija je bil četrti (16,58 m).
Aljoša Habjan iz DP Gorenjske je osvojil srebrno medaljo v metu diska (2,99 m), peti  je bil v metu kija (15,08 m).
Tri medalje je osvojila Metoda Žnidarec iz DP jugozahodne Štajerske – srebrno v metu kopja (8,29 m) in bronasti v suvanju krogle (3,56 m) ter metu diska (8,98 m). Za asistenco sta skrbeli Manca Blaznik in Sara Kovač Grželj, ekipo pa je vozil Jože Stakne.