• Šport

Lara prva Brina druga v svojih kategorijah na odprtem prvenstvu na Nizozemskem

1. April 2024

V Amsterdamu na Nizozemskem je od 29. do 31. marca 2024 potekalo odprto prvenstvo Nizozemske v paraplesu, s katerim se je tudi uradno začela paraplesna sezona 2024. Pod vodstvom trenerja Andreja Novotnyja je nastopilo šest slovenskih paraplesalk, ki so se na plesnem parketu borile za točke svetovne rating lestvice. Nastopile so: Nastija Fijolič, Ines Golobič, Hana Agović, Nika Bratuš ter Lara Nedeljkovič in Brina Rogelj, ki sta tudi članici Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine.
V prvem tekmovalnem dnevu je naša mlada Brina Rogelj prvič nastopila na IPC tekmi. V kategoriji Single women freestyle class 2 je bila odlična tretja in je občutno presegla mejo točk za normo za nastop na Evropskem prvenstvu.
Drugi tekmovalni dan je bil zelo naporen. Lara Nedeljkovič, Hana Agović, Brina Rogelj in Nika Bratuš so v dopoldanskem času plesale v kategoriji Dutch Open Hoofdklasse Single women class 2. Naša Brina je v finalu zasedla 6. mesto, druga naša paraplesalka Lara pa je z odličnim nastopom osvojila zlato.
Naslednja kategorija je bila IPC Single women class 2, kjer je plesalo 16 plesalk. Naši Brina in Lara sta s svojim nastopom priplesali v finale. Brina je zasedla odlično 6. mesto, Lara pa je ponovno osvojila stopničke in izvrstno 2. mesto.
Zadnji tekmovalni dan sta odlično plesali Nika in Brina. V kategoriji Duo latin class 2 sta si priplesali finale in zelo dobro peto mesto. V popoldanskem času pa je sledila njuna glavna tekma v kategoriji IPC Junior women class 2. Brina in Nika sta bili za razred boljši od ostale konkurence. Brina je zasedla vrhunsko drugo mesto, Nika pa se je povzpela do najvišje stopničke in še drugič je na tem tekmovanju zadonela naša Zdravljica.
Celotna slovenska ekipa je skupaj z najglasnejšimi navijači zadovoljno zapustila deželo tulipanov in že obrača pogled proti naši naslednji postaji, ki bo v Varšavi na Poljskem.
Vir PK Zebra