• Šport

Kvalifikacijski namiznoteniški turnir za paralimpijske igre

6. Junij 2021

V Športni dvorani Tri lilije v Laškem je od 3. do 5. junija 2021 potekal kvalifikacijski turnir kjer so igralci imeli še zadnjo priložnost, da si priigrajo nastop na paralimpijskih igrah v Tokiu. Na volj je bilo 21 vozovnic.
Za nastop na največjem športnem tekmovanju je svoje moči merilo 226 parašportnic in parašportnikov iz 50 držav. Med njimi so pod vodstvom selektorja Ožbeja Poročnika nastopili tudi slovenski igralci - Andreja Dolinar iz Društva paraplegikov KranjPrimož Kancler iz Društva paraplegikov Podravja, Luka Trtnik in Alen Bečirević.
Uvodoma je z dvema zmagama navdušil Kancler in si zagotovil izločilne boje. Po prvih porazih sta v igri za napredovanje ostala Andreja Dolinar in Luka Trtnik, na svojem prvem nastopu na tako visoki mednarodni ravni pa se je izkazal tudi mladi Alen Bečirević.
V nadaljevanju turnirja se je dan pred finalnimi odločitvami končalo tekmovanje za slovensko reprezentanco. Zadnji in kot najboljši je Primož Kancler v izločilnih bojih v svoji kategoriji (SM3) izgubil proti Italijanu Mateu Orsiju (1:3)
Več ...