• Aktualni dogodki

Jože Okoren – izjemna osebnost leta 2019

19. December 2019

V Narodni galeriji je 18. decembra 2019 potekala sklepna prireditev akcije »Ljudje odprtih rok«, ki jo je pripravila revija Naša žena/Ženska. Na letošnji, že šestindvajseti prireditvi, so za dobrotnika leta 2019 razglasili Društvo Humanitarček iz Maribora, za darovalca Šolski center Novo mesto, za dobrega človeka Lauro Novak iz Ilirske Bistrice in za izjemno osebnost Jožeta Okorna iz Trebnjega.
V obrazložitvi Jožeta Okorna so poudarili njegova plemenita, humanitarna in dobra dela, ki jih opravlja že desetletja, dodamo pa naj, da je Jože Okoren tudi velik športnik. Že leta 1972 je osvojil prvo paralimpijsko medaljo v takratni Jugoslaviji za športnike paraplegike in tetraplegike, leta 1980 pa še srebrno. Za izjemne zasluge na področju športa invalidov je prejel Bloudkovo nagrado in plaketo. Že vrsto let pa zelo uspešno vodi Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.
Zahvalne listine sta podelili mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Marta Krpič, odgovorna urednica revije Naša žena/Ženska. (Foto: Janez Platiše)
Čestitamo!