• Aktualni dogodki

Inkluzijski pohod od Škratove dežele do Rahtela

27. September 2019

V sklopu Festivala drugačnosti je 26. septembra 2019 potekal tudi Inkluzijski pohod od Škratove dežele do Rahtela. Pohoda se je udeležilo več kot sto pohodnikov iz številnih in različnih invalidskih organizacij. Med njimi tudi trije na invalidskih vozičkih. Pohodnike so pozdravili in nagovorili: podžupan Občine Slovenj Gradec mag. Peter Pungartnik, predstavnica odbora Planinstvo za invalide Marjeta Čič in predstavnik Društva paraplegikov Koroške Stojan Rozman.
Po krajšem ogrevanju so se pohodniki mimo Škratove dežele podali na pot po 667 metrov visokem hribu Rahtel, od koder je prelep pogled na Slovenj Gradec. Pot je bila deloma makadamska deloma asfaltirana, pohodniki pa so lahko zadnji del poti prehodili po lepi gozdni poti in čez zapuščeno smučišče na cilj. Že po krajšem vzponu se jim je na desni strani odprl pogled na Peco, Uršljo goro (Plešivec) in Graško goro, z leve pa na Svinško planino, Golico, Ojstrico, Košenjak, Kremžarjev vrh in Pohorje. Pohodniki so slišali tudi zanimive zgodbe o kralju Matjažu, Urškini luknji, FIS progi s Kremžarice …
Pisan nabor pohodnikov je dodal svojo pestrost inkluziji, ko so skupaj drug z drugim prehodili pot. Med njimi so bili tudi prostovoljci gasilci, taborniki in člani planinskih društev Slovenj Gradec in Mislinja. Na poti so uživali ob prelepem razgledu, toplih sončnih žarkih in veseli družbi. Hvala vsem, ki ste sodelovali in pomagali.