• Aktualni dogodki

Hribi tudi letos dosegljivi gibalno oviranim osebam

25. Junij 2020

Video - Po uspešnih akcijah vključevanja oseb s posebnimi potrebami v svet gorništva, se je Planinska zveza Slovenije tudi letos odločila, da nadaljuje z akcijo Gibalno ovirani osvajajo gore (GOGO).
In tako so 24. junija 2020 na Gradišču nad Stično tri organizacije podpisale dogovor o sodelovanju v akciji Gibalno ovirani gore osvajajo. Moči so združile Planinska zveza Slovenije, Zveza paraplegikov Slovenije in Sonček - Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije sp. p. In tako se bodo v septembru skupaj povzpeli do planinskih koč.
Akcija je namenjena gibalno oviranim osebam, da se jim predstavi možnost, kako lahko kljub preprekam obiščejo gore. »Gibalno ovirane osebe rade razširjamo meje, radij našega gibanja. Z razvojem tehnike nam je to vedno bolj omogočeno. S svojim delovanjem v družbi želimo, da bi lahko kar se da enostavno dosegli javne površine, pri tem mislim tudi infrastrukturo v gorah,« je povedal vodja delovne skupine GOGO naš član Stojan Rozman.

Več…