• Šport

Henrik Plank v suvanju krogle do paralimpijske norme, v metu diska drugi

31. Marec 2021

Paraatlet Henrik Plank je v vikendu ob koncu meseca nastopil na odprtem posamičnem prvenstvu Hrvaške. Na atletskem stadionu v Puli je tekmoval v suvanju krogle in metu diska.
V prvem nastopu je Henrik tekmoval suvanju krogle v skupini z nižjo poškodbo, ker v njegovi tekmovalni skupini na velikih tekmovanjih (svetovno, evropsko prvenstvo in paralimpijske igre) te discipline ne izvajajo več. S tem sta s trenerjem poskusila doseči normo za nastop na paralimpijskih igrah v Tokiu in tudi uspela. Henrik je v skupini z nižjo poškodbo, kjer uporabljajo težjo kroglo, normo presegel za več kot en meter (5,21 metra). Odločitev o nastopu na paralimpijskih igrah je v rokah mednarodnega paralimpijskega komiteja.
V metu diska pa z drugim mestom in rezultatom 13,74 m ni bil najbolj zadovoljen. Pozna se dolga odsotnost s tekmovališč.
Organizatorji so poskrbeli, da so atleti ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov na imeli dobre tekmovalne pogoje. Našega atleta spremlja trener Luka Cmok.
Več – Zveza ŠIS-SPK