• Šport

Gašper Peček državni prvak v športnem ribolovu

20. September 2020

Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite je 19. in 20. septembra 2020 v sodelovanju z Ribiško družino Velenje pripravila državno prvenstvo v športnem ribolovu za invalide. Ob Škalskem jezeru v Velenju so prvi dan tekmovali ribiči sede, drugi dan pa ribiči stoje. Zaradi tekmovanja na državni ravni, je bila ribolovna trasa tri dni zaprta.
Ribiči paraplegiki in tetraplegiki iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije - DP-Novo mesto, DP-Celje, DP-Maribor, DP-Murska Sobota in DP-Ljubljana so na trasi pod Ribiškim domom tekmovali prvi dan.
Po žrebanju lovnih mest po sektorjih, krmljenju in triurnem tekmovanju je lovoriko državnega prvaka osvojil Gašper Peček DP-NM (3.936), podprvak je postal Rudi Centrih DP-CE (2.377), tretji je bil Franc Simonič, DP-MB (2.145), četrti Miran Jernejšek DP-MB (1.584), peti Peter Kralj DP-LJ (668), šesti Tona Urbanc DP-CE (691), sedmi Franc Borovnjak DP-MS (552), osmi Boštjan Ceglar DP-LJ (517), deveti pa Leon Jurkovič DP-MS (47). V tekmovalni komisiji sta bila Pavel Sešel in Zdenko Mikac.
V Škalskem jezeru prevladujejo: krap, smuč ter ščuka, jezero pa je znano po kapitalnih somih dolžine nad dva metra in kapitalni krapih. V jezeru so še: amur, androga, babuška, klen, krap, linj, ostriž, ploščič, rdečeoka, rdečeperka, smuč, som, ščuka, tolstolobik in zelenika.