• Šport

Ekipno prvi ribiči DP Celje, posamično Rudi Centrih

3. Junij 2021

Ribiči paraplegiki in tetraplegiki so se 3. junija 2021 v jutranjih urah zbrali ob ribniku Marof v Mrzlem polju. V prelepi neokrnjeni naravi so se v drugem krogu ribiške lige  Zveze paraplegikov Slovenije pomerili tako v ekipni, kot posamični konkurenci. Drugi krog je pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, v štiriurnem tekmovanju pa je v treh sektorjih lovilo 22 ribičev iz sedmih lokalnih društev Zveze. Ribnik je bogat z različnimi ribami - amur, babuška, klen, krap, linj, ploščič, rdečeoka, smuč, ščuka, tolstolobik, zelenika, dovoljene vabe pa kompostni črv, koruza, kruh, umetna muha, umetne vabe in vabe rastlinskega izvora.

Toda na temovanju se lako lovi le na koruzo, kompostne in kostne črve.

Ekipne uvrstitve:
V ekipni konkurenci je najboljši rezultat dosegla domača ekipa DP Celje (5-59.250), druga je bila DP Novo mesto (10-19.930), tretja pa DP Slovenj Gradec (12-35.140). Četrta je bila DP Murska Sobota (13-18.800), peta DP Maribor (13-9.930), šesta DP Ljubljana (15-6.230), sedma pa DP Koper (18-4.470).

Posamične uvrstitve:
Prvo mesto je osvojil domačin Rudi Centrih DP-CE (39.380), drugo Gašper Peček DP-NM (12.780), tretje pa Zoran Štruclin DP-CE (12.000).
Tretji krog bo 17. junija 2021 na ribniku Ptuj pripravilo Društvo paraplegikov Podravja.