• Aktualni dogodki

Drugo mednarodno tekmovanje v apneji

7. Avgust 2019

V Vrbasu v Srbiji je 3. in 4. avgusta potekalo 2. mednarodno tekmovanje v statični apneji za invalide - D’APNEA 2019. Na bazenu Centra za fizično kulturo Drago Jovović so se na pobudo Milana Šolaje, (drugi na prvem mednarodnem tekmovanju v Pacugu) zbrali vsi najboljši, Nino Batagelj, Matej Lednik in Aleš Povše iz Slovenije, Ljilja Slišković iz Bosne in Hercegovine ter Milan Šolaja, Marija Božić in Bojan Ilić iz Srbije. Tekmovanje je tudi tokrat vodila Rusinja Saglara Mandzhievna, učenka slovite Natalie Avseenko, večkratne svetovne rekorderke v potapljanju na dah.
Milan Šolaja je popravil svoj dosedanji rekord iz 4:33 na 5:15, kar je izjemen dosežek. Drugo mesto je osvojil Nino Batagelj – 3:16 (Slovenija), tretje pa Bojan Ilić – 3:15 (Srbija). Aleš Povše - 2:10 (Slovenija) je bil četrti, Matej Lednik - 1:15 (Slovenija) pa peti. V ženski konkurenci je zmagala Ljilja Slišković 1:50 (Bosna in Hercegovina), Marija Božić (Srbija) je bila druga.
Poleg tekmovanja je v organizaciji Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic, potekal tudi tradicionalni »Mednarodni dan brez vozička,« tokrat že šestnajstič, vendar prvič izven meja Slovenije.
Flyur Nurlygayanov, predsednik Ruske zveze za šport invalidov, je vse tekmovalce povabil na 3. krog tekmovanja D’APNEA 2019, ki bo potekalo septembra v Rusiji. Vir - ZŠIS-POK