• Aktualni dogodki

Druga pošiljka mask ESCIF-a za ranljive skupine

10. Avgust 2020

Eden od uporabnikov je o svojem delu, Zvezi paraplegikov Slovenije in ESCIF-u v videu povedal:

Po sprostitvi nekaterih ukrepov se je koronavirus hitro vrnil in grozi, da se bo ponovno razbohotil. Zato bomo morali spet prevzeti vse varnostne ukrepe, da preprečimo in zajezimo njegovo širjenje.
Že drugič se je hitro odzvala tudi The European Spinal Cord Injury Federation (ESCIF - katere članica je tudi Zveza paraplegikov Slovenije) in na naslov naše organizacije poslala drugo pošiljko zaščitnih mask. Namen projekta je: ljudem z visoko poškodbo hrbtenjače, ki potrebujejo vsakodnevno nego ali pomoč, so v skupini visokega tveganja za okužbo s koronavirusom, imajo oslabljen imunski sistem in težave z dihanjem - pomagati tako, da gospodinjstvom te skupine zagotovijo zadostno količino medicinskih mask za negovalce, asistente in terapevte. Če sodite v opisano skupino in potrebujete zaščitne maske, nam lahko pišete na info@zveza-paraplegikov.si ali pokličete na 01 43-27-138. Zaloga mask je omejena.
Maske bodo za ranljive skupine brezplačno na voljo v preko 32 nacionalnih organizacijah, ki so članice ESCIF. Donatorjem, ki so omogočili nabavo zaščitnih mask, se najlepše zahvaljujemo. Več informacij na:
ESCIF-PROJEKT - ESCIF