• Aktualni dogodki

Društvo paraplegikov Istre in Krasa ima novega predsednika

28. Maj 2020

Na volilnem Zboru članov je Društvo paraplegikov Istre in Krasa 27. maja 2020 za novega predsednika izvolilo Benjamina Žnidaršiča. 23. maja je namreč po hudi in dolgi bolezni umrl Željko Geci, ki je obalno-kraško društvo uspešno vodil vse od leta 1988. Velikokrat kar iz bolniške postelje s pomočjo sodobne tehnologije.
Novi predsednik tetraplegik Beno Žnidaršič je mesto predsednika društva prevzel kljub svojim številnim obveznostim. Pesnik, pisatelj in slikar, ki je tudi polnopravni član mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami, je domačo kmetijo v Podcerkvi v Loški dolini leta 2009 spremenil v kulturni center Ars Viva z Youth hostlom in letnim gledališčem. Tudi pri Zvezi paraplegikov Slovenije vidimo sledi njegovega ustvarjalnega dela. Predvsem na kulturnem in informacijskem področju. Lahko rečemo, da je kot referent kulturno dejavnost  postavil na zavidljiv nivo, ki ga še nadgrajujemo. Beno je vedno poln naprednih idej, zato smo prepričani, da bo tudi društvo uspešno nadaljevalo svoje poslanstvo v dobrobit članov.
Čestitke in uspešno delo – Zveza paraplegikov Slovenije.