• Šport

DP Novo mesto - 1. mesto v ligi in prehodni pokal v trajno last

15. Maj 2021

Urnik športnih tekmovanj pri Zvezi paraplegikov Slovenije smo zaradi koronavirusa v letošnji sezoni že večkrat spremenili. Zdaj se je epidemiološka slika toliko izboljšala, da smo lahko pričeli s tekmovanji, seveda pa je zaradi tega urnik precej natrpan.
V kegljaški ligi je prvi krog 15. maja 2021pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, po tradiciji pa tekmovanje posvetilo tudi prazniku Občine Domžale. Na 23. turnirju je občinski prehodni pokal v trajno last osvojila ekipa DP Novo mesto.
Na šeststeznem kegljišču v Kamniku se je za ekipne in posamične uvrstitve borilo 40 kegljačic in kegljačev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Na voljo so imeli 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje, pomerili pa so se v moški in ženski konkurenci ter v združeni konkurenci tetraplegikov in veteranov. Rezultati so šteli tako za uvrstitve v prvem krogu lige kot za uvrstitve za pokal Občine Domžale. Za pravilni potek tekmovanja in izračun rezultatov sta skrbela sodnika Franci Grubar in Ljuba Babnik, tekmovanje pa si je ogledal tudi predsednik Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije  Peter Robnik.

Ekipne uvrstitve
Prvo mesto v prvem krogu lige in s tem tudi prehodni pokal občine je s 1.596 podrtimi keglji ponovno osvojila ekipa DP Novo mesto, druga je bila ekipa DP Ljubljana (1.576), tretja DP Maribor (1.530), četrta DP Celje (1.508), peta DP Nova Gorica (1.076), šesta DP Murska Sobota (811), sedma pa DP Istre in Krasa (769)

Posamične uvrstitve
V najmočnejši moški konkurenci je največ kegljev podrl Viktor Rupnik – LJ (474), na drugo mesto se je zavihtel Tone Kanc – NM (465), na tretje pa Miran Jernejšek - MB (450).
Med kegljačicami je slavila Senka Ivaniševič – LJ (387), drugo mesto je  osvojila Martina Glavič – NM (379), tretje pa kegljačica Majda Ravnikar – LJ (294).
Tekmovanje kegljačev tetraplegikov in veteranov je soorganizator združil v eno skupino. Najboljši je bil Aleš Povše – CE (373), drugo mesto je osvojil Franc Kuhelj - NM (372), tretje pa Janez Kokalj  - LJ (355).
Zaradi danih razmer je tudi razglasitev rezultatov potekala temu primerno. Ekipe so namreč takoj po zaključenem tekmovanju zapustile kegljišče in se po okrepčilu vrnile na svoje domove. Pokale 23. turnirja bodo prejeli ob naslednjem kegljaškem  srečanju, razen trije tekmovalci DP Ljubljana, ki so počakali do razglasitve rezultatov.
Po zaključenem tekmovanju je razglasitev potekala v gostilni Kovač na Količevem, kjer se je vsem za sodelovanje zahvalila Cvetka Štirn, v imenu soorganizatorja pa je kegljače in goste nagovorila predsednica društva Mirjam Kanalec. Čestitala je prisotnim kegljačem za dosežene rezultate, se zahvalila Občini Domžale za podporo in zaželela, da bi se to tradicionalno tekmovanje za pokal Občine Domžale tudi v prihodnje nadaljevalo. Med drugim se je zahvalila tudi Cvetki Štirn, ki je tudi tokrat imela v rokah vse organizacijske niti in je s svojo »športno ekipo« (hčerka in vnukinji) zaslužna za odlično izvedbo tekmovanja. Ob odsotnosti domžalskega župana je prisotne nagovorila - na vseh turnirjih prisotna častna občanka Občine Domžale - Vera Vojska.
Turnir so poleg glavnega pokrovitelja Občine Domžale in Zavoda za šport Domžale podprli še številni donatorji in sponzorji.