• Aktualni dogodki

Donacija Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom

10. December 2019

Jože Okoren – športnik, Bloudkov nagrajenec, dobitnik prve paralimpijske medalje za paraplegike in dolgoletni predsednik Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, je ob 70 letnici izdal avtobiografsko knjigo »Dvajset nageljnov in voziček.«  To je neke vrste priročnik za invalide, za vse, ki so ostali brez nečesa in jim je nekaj ostalo. Je tako rekoč učbenik, ki uči, kako izkoristiti tisto, kar imaš in ne žaluješ za tistim, kar si izgubil.
Jože Okoren je imel v življenju veliko ciljev, do katerih je stopal in še stopa po povsem svoji poti. Na tej poti so bili osvojeni cilji pravzaprav le postaje, na katerih se ni zadržal, saj je imel vedno že nov cilj in novo pot.
Jože se zahvaljuje vsem ob nakupu njegove knjige in kot je obljubil del sredstev (3000 €) namenja kot donacijo Društvu za prezgodaj rojenim otrokom - porodnišnici Ljubljana. Po njihovi zaslugi je namreč tud njegov vnuk Pan danes pravi korenjak.