• Aktualni dogodki

Dane Kastelic ponovno izvoljen v Državni svet Republike Slovenije

25. November 2022

V sredo in četrtek, 23. in 24. novembra 2022, je bila na volilnih zborih izvoljena nova sestava Državnega sveta. Med 40 novoizvoljenimi svetniki jih je 16 to funkcijo opravljalo že v prejšnjem mandatu. Eden od teh je tudi Dane Kastelic, predsednik Zveze paraplegikov Slovenije, ki ostaja predstavnik za področje socialnega varstva.
Kastelic se je na socialnih omrežjih iskreno zahvalil NSIOS Slovenija, Slovenskemu združenju za duševno zdravje ŠENT, Zavodu invalidskih podjetij Slovenije, Društvu YHD in Združenju izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije Slovenije. Zahvalil se je za »podporo h kandidaturi in izkazano zaupanje na volitvah za predstavnika socialnega in invalidskega varstva v Državnem svetu za naslednjih pet let.
»Prepričan sem, da bomo z vsemi, ki delujete na tem področju še posebej tudi Socialna zbornica Slovenije, Skupnost centrov za socialno delo Slovenije in ostalimi deležniki, lahko veliko dobrega postorili v zaščiti najranljivejših skupin državljanov in skupaj iskali najbolj optimalne rešitve na področju zakonodaje na tem področju. Hvala tudi mojemu protikandidatu Matjažu Juhartu za zelo korektno "volilno obdobje". Skupaj bomo zmogli več!«
Iskrene čestitke in uspešno delo
Zveza paraplegikov Slovenije