• Aktualni dogodki

Bodo uzakonili novelo o skupni obnovitveni rehabilitaciji?

17. Julij 2020

Novinarka Petra Medved je 16. julija 2020 v oddaji Studio ob17-tih pripravila oddajo o skupni obnovitveni rehabilitaciji. Gostje oddaje so bili: predsednik Zveze paraplegikov Slovenije in državni svetnik Dane Kastelic, predsednica Društva distrofikov Mateja Toman in generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna. Govorili so o nastali situaciji obnovitvene rehabilitacije, zakaj je do nje prišlo, zakaj je Računsko sodišče zahtevalo začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti členov 5o.,51. in 52. v pravilih OZZ pri ZZZS, ki se nanašajo na obnovitveno rehabilitacijo in zdravstveno letovanje otrok.
Povedali so zakaj je bil narejen predlog Zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, kako naj bi bila po novem urejena zakonska podlaga za razpise za obnovitveno rehabilitacijo in zdravstvena letovanja za otroke in seveda, kako pomembna je obnovitvena rehabilitacija za invalide in zdravstveno letovanje otrok. Prisluhnite oddaji