• Aktualni dogodki

Bodimo povezani in solidarni

19. Marec 2020

Drage članice in člani, vsi ki ste uporabniki osebne asistence, asistenti in strokovni delavci pri Zvezi paraplegikov Slovenije.
V zadnjih dneh se večina nas sooča s povečano zaskrbljenostjo in negotovostjo. Razmišljamo o tem kako se bo situacija s koronavirusom v prihodnje razvila. Skrbi nas lahko, če smo in, če bomo ostali zdravi, kako bo z našo službo, varstvom otrok, koliko časa bo vse to še trajalo ter kdaj se bomo spet lahko vrnili v stalne tirnice svojega življenja, ipd.
Epidemija koronavirusa (COVID-19) nas je tako posameznike, kot celotno družbo, postavila pred pomembno preizkušnjo. Strah in tesnoba, ki ju marsikdo v teh časih doživlja je nekaj naravnega, zato bodimo povezani in solidarni v medsebojni pomoči, storimo nekaj za skupno dobro in upoštevajmo navodila pristojnih služb, še posebej tistih v lokalnem okolju. Spoštujmo tiste, ki so nam najbližji še posebno tiste ki, se trudijo za nas. Prav je, da se zavedamo, da nekaj tudi sami storimo za skupno dobro, da bomo lahko še naprej povezani in zdravi sodelavci, ki bomo skupaj v prihodnje opravljali naše poslanstvo. Z odgovornimi dejanji lahko zajezimo širitev koronavirusa.
Naš trud v smeri čim bolj učinkovitega spopadanja z nastalo krizno situacijo nas lahko okrepi do ljudi do katerih nam je mar in posledično tudi našo skupnost. Bodimo informirani! Ko začutimo, da nam primanjkuje informacij, smo pod večjim stresom. Oglejmo si, poslušajmo in preberimo novosti iz zaupanja vrednih virov. Zavedajmo se, da se med krizo, zlasti na družbenih omrežjih, lahko pojavijo govorice in natolcevanja. Zato vedno preverimo in se obrnimo na zanesljive vire informacij, kot so:
- NIJZ: https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov?
- Urad za reševanje RS: http://www.sos112.si/slo/
- Krizni štab RS: https://www.gov.si/novice/2020-03-14-krizni-stab-republike-slovenije-o-konkretnih-ukrepih-za-zajezitev-epidemije/
Ostanimo zdravi, saj vstopamo v najlepši letni čas, ko se narava prebuja in vsi potrebujemo drug drugega za uspešno delovanje naše organizacije, ki bo potem lahko uspešno servisirala našo dejavnost in programe najbolj potrebnim.Skupaj bomo premagali to nadlogo, samo zaupajmo vase in tistim, ki nam želijo dobro.
Ostanite zdravi!