• Aktualni dogodki

40 letnica Društva paraplegikov Gorenjske

26. September 2019

Društvo paraplegikov Gorenjske je bilo ustanovljeno leta 1979. Ustanovni člani so se prvič sestali v OŠ Stražišče in na ustanovni skupščini Društva za predsednika izvolili Albina Rožmana. Skozi desetletja so Društvo vodili Lado Krmec, Slavko Bračič, Janez Lesar, Marjan Trdina, Metod Zakotnik in Peter Robnik, ki društvo vodi tudi danes.
Jubilej so proslavili 25. septembra 2019 v Kulturnem domu na Primskovem pri Kranju, kjer v uvodu prisotne nagovoril podžupan Mestne Občine Kranj Robert Nograšek. Pridružila sta se mu še predsednik Društva Peter Robnik in predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic. Ob tej priložnosti so se spomnili tudi petdesete obletnice organiziranega delovanja paraplegikov in tetraplegikov na državni ravni, ki je z leti prerasla v Zvezo paraplegikov Slovenije in kot krovna organizacija danes povezuje devet pokrajinskih društev.
Za popestritev slavnostne prireditve, ki jo je povezoval Toni Cahunek, so poskrbeli pevec Tilen Lotrič, folklorna skupina Korenine in vsestranska glasbenica Marina Kejžar, ki je zbrane tokrat razvajala z zvoki citer.