• Aktualni dogodki

40 let Društva paraplegikov Istre in Krasa

15. November 2019

Društvo paraplegikov Istre in Krasa je prešlo dolgo pot 40 letnega organiziranega delovanja. Ta visoki jubilej, so praznovali 13. novembra 2019 v primorskem  družbenem centru ROTUNDA v Kopru.
Člane in goste je pozdravil in nagovoril predsednik društva DPIK Željko Geci in v uvodnih besedah na kratko predstavil prehojeno pot društva, od ustanovitve do današnjih dni. Hkrati je članom društva čestital ob njihovem prazniku.
V nadaljevanju je prisotne nagovoril predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic, ki je poudaril pomen tradicionalnega delovanja lokalnih društev v sodelovanju z Zvezo. Poudaril je pomen skupnega sodelovanja vseh društev pri zagotavljanju socialnih pravic. Udeležence slovesnega dogodka je s čestitkami ob visokem jubileju nagovoril tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in obljubil boljše sodelovanje na vseh področjih, ki zadevajo člane in njihove potrebe.
Jubilej društva so z udeležbo počastili tudi; županja občine Hrpelje-Kozina Saša Likavec Svetelšek, župan občine Sežana David Škrabar in kar nekaj članov društva, njihovih svojcev, prijateljev, sodelavcev, sponzorjev, donatorjev in drugih uglednih gostov, ki so bili v vseh teh letih v kakršnem koli smislu tesno povezani z društvom, predvsem pa z njihovimi člani. Ob tem so Luki Koper, d.d., Športnemu kulturnemu društvu Mušketirji in Moto klubu Springers riders iz Hruševja podelili zaslužena priznanja.
V kulturnem programu, ki ga je vodila Vesna Kovač, so jubilejni dogodek obogatili in popestrili: z umirjenimi slovenskimi melodijami kitarist Toni Rot in violinistka Mateja Klavžar, ter učenci osnovne šole Marezige, ki so jim pod mentorstvom učiteljice Katje pričarali izredno lepo plesno prireditev. V programu se je s svojo poezijo predstavil tudi pesnik Benjamin Žnidaršič.
Ob 40. obletnici delovanja društva je izšel Zbornik, ki v sliki in besedi predstavlja delovanje društva. Zbornik je uredil in za tisk pripravil Benjamin Žnidaršič, natisnila pa Tiskarna Zdenko Rudolf s.p.