• Aktualni dogodki

20 let uspešnega dela Društva Vizija

3. Oktober 2020

Društvo Vizija je 2. oktobra 2020 obeležilo 20 let uspešnega delovanja. V manjšem številu, a zato nič manj praznično so dogodek proslavili v Domu kulture v Slovenskih Konjicah. Organizacija je bila na pobudo njene dolgoletne predsednice Julijane Kralj in njenih takratnih ožjih somišljenikov, ustanovljena 16. oktobra leta 2000 v Slovenskih Konjicah. V dveh desetletjih je iz skromne organizacije, ki je prva tri leta delovanja svoje domovanje našla kar v prostorih Julijanine hiše, prerasla v izredno aktivno, delovno in prepoznavno reprezentativno invalidsko organizacijo.
Po Zdravljici tenorista Tima Ribiča in Špele Pokeržnik je zbrane nagovorila predsednica društva Barbara Slaček, svoje misli pa je za tem nanizala pobudnica ustanovitve Julijana Kralj, ki je društvo uspešno vodila kar 19 let.
Predstavili so razvoja društva, ki je od skromnih začetkov in finančne nestabilnosti prišlo korak naprej, se pri tem se veliko učilo in veliko delalo, predvsem na prostovoljni osnovi. Prednostno so se usmerili v razvijanje in širitev vsebin programov za reševanje posebnih življenjskih problematik žensk z gibalno oviranostjo. Tudi pri starejših gibalno oviranih osebah, ki v svojem okolju nimajo na izbiro programov za izboljšanje kakovosti svojega življenja, je bil interes za sodelovanje pri ustvarjalnem druženju. Omenjenih naporov se zavedajo mnogi, ki cenijo pomen društva, njenih članov in vseh, ki jim je mar za družbo in ljudi. Med tiste, ki s pravim čutom sodelujejo pri oblikovanju okolja v katerega je vpeto Društvo Vizija, sodi tudi Občina Slovenske Konjice, ki kot trdna opora društvu stoji ob strani že celih dvajset let. Zato je udeležence slovesnega dogodka nagovoril tudi župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc. Govorcem pa se je pridružil tudi predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Borut Sever.
V nadaljevanju programa, ki ga je povezovala Tjaša Kangler so številnim prostovoljkam in prostovoljcem društva podelili zahvalne listine, posebno priznanje pa je prejela Julijana Kralj, ki je orala ledino pri ustanavljanju in vodenju društva in Občina Slovenske Konjice, ki ima velike zasluge pri razvoju in delovanju društva.
Proslave se je udeležil tudi predsednik Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije Peter Robnik.