• Šport

17. Čurčijev memorial v športnem ribolovu

10. September 2021

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 9. septembra 2021 organiziralo 17. memorial Vlada Čurčija v športnem ribolovu. Tekmovanje je v sodelovanju z Ribiško družino Brestanica - Krško potekalo ob ribniku Raztez pri Brestanici. Udeležilo se ga je  18 ribičev iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
Po obrazložitvi pravil in žrebu ribolovnih mest sta ribiče nagovorila društveni referent za šport Mirko Sintič in predstavnik Ribiške družine Brestanica – Krško.
Vaba je bila dovoljena samo na kostne črve in koruzo.
Po pretečenem času za ribolov in tehtanju ulova je sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov, ki jih je podelil Mirko Sintič. Vsem se je zahvalil za udeležbo, predvsem pa Ribiški družini Brestanica - Krško za vso pomoč in dobro izvedeno tekmovanje.
Največ rib je ulovil Rudi Centrih iz DP jugozahodne Štajerske (12510 g), drugi je bil Gašper Peček, član društva DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (10260 g), tretje mesto pa je osvojil član DP Koroške, Boštjan Javernik (6140 g).
Prehodni pokal je osvojil Rudi Centrih (DP-CE), najtežjo ribo pa je ulovil Venčeslav Bezjak (4350 g. DP-MS). Ribiči so skupno ujeli kar 67,440 kg rib, ki so jih po tehtanju seveda spustili nazaj v ribnik.