• Šport

Štiri medalje na športnih igrah v BiH

16. September 2019

Športniki Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije so od 12. do 14. septembra 2019 zastopali Zvezo paraplegikov Slovenije na Mednarodnem odprtem prvenstvu in hkrati 16. športnih igrah paraplegikov v Bosni in Hercegovini. Srečanje je v organizaciji Zveze paraplegikov in obolelih za otroško paralizo Federacije Bosne in Hercegovine Sarajevo pripravilo Združenje paraplegikov in obolelih za otroško paralizo Zenica.
Tekmovanje je potekalo na atletskem stadionu »Kamberovića polje« v Zenici, udeležilo pa se ga je okrog 130 tekmovalcev iz Črne gore, Severne Makedonije, Hrvaške, Srbije, Slovenije in Bosne in Hercegovine. Atleti so se pomerili v troboju voženj s standardnimi vozički na 100, 200 in 400 metrov, troboju metov (krogla, disk in kopje), tekmovali pa so tudi šahisti.
Andrej Gorza je nastopil v troboju voženj, Ernest Pucko in Dušan Slana v troboju metov ter ekipno v šahu. Skupaj so osvojili štiri bronaste medalje - Gorza tri v vožnjah, Slana pa eno v metu diska. Razglasitev rezultatov in podelitev medalj in pokalov je potekala v hotelu Zenica, pri podelitvi pa je sodeloval tudi prof. dr. Mirsad Muftić, predsednik UO Združenja paraplegikov in obolelih za otroško paralizo Federacije BiH. Več…