• Aktualni dogodki

»Dan zmage nad korono«

5. Maj 2020

Skupina šahovskih prijateljev iz Slovenije je ob hudih časih koronavirusa, ko se je skorajda zaustavil svet, prišla na izvirno idejo organizacije online hitropoteznega prvenstva Slovenije, z nadnaslovom: DAN ZMAGE NAD KORONO!
Delo je v polnem teku. Prvenstvo bo v soboto, 9. maja, z začetkom ob 18. uri. Odvijalo se bo na šahovskem portalu Chess.com. Dogodek je neformalne narave, veseli pa bomo, če ga bodo podprle tudi uradne šahovske organizacije.
Naša neprikrita želja je, da bi se ideja razširila na vse evropske države in tudi sveta, če bo zanjo zanimanje. V vsaki državi je potrebna manjša ekipa šahovskih organizatorjev, ki bi tekmovanje promovirala in izpeljala. Z veseljem vas obveščamo, da je na naši strani že prva država – za dogodek so se ogreli hrvaški prijatelji!
Projekt je dobrodelne narave. Na tekmovanjih ne bo ne pristopnine ne nagrad, niti honorarjev organizatorjev. To je naš prispevek v optimizem proti pesimizmu, ki ga med nas vnaša pandemija.
Naš moto je: Korona, potolkli te bomo!
Vladimir Slejko, pobudnik in predsednik organizacijskega odbora
Tel.: 00386 41 353 825
Email: vsp@siol.net