• Šport

V prvem krogu povedla ekipa DP Maribor

13. November 2021

V športni dvorani OŠ Vojnik so se 13. novembra 2021 začela tekmovanja v državni košarkarski ligi, ki poteka v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije in pokroviteljstvom Bauerfeind d.o.o. Prvi krog je tokrat pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske.
Tudi v letošnji sezoni bodo v štirih krogih tekmovale ekipe: DP Ljubljana Mercator, DP Celje Thermana, DP Maribor in združena ekipa DP Novo mesto-DP Kranj.
Novo tekmovalno sezono sta odprli ekipi DP Celje Thermana in DP Maribor, ki je z boljšo igro v obrambi in napadu zmagala z 41:35.
Druga tekma je bila bolj izenačena, saj sta se ekipi DP Celje Thermana in združena ekipa DP Novo mesto-DP Kranj neprestano izmenjavali v vodstvu. V zaključku tekme je celjska ekipa strla odpor nasprotnika in tesno zmagala s 47:45.
V zadnji tekmi sta se na parketu pomerili DP Ljubljana Mercator in DP Maribor. Ljubljančani so v prvi četrtini povedli, v nadaljevanju pa nekoliko popustili. Nasprotna ekipa je to izkoristila, ter povedla in zmagala s 55:50.

Najboljši strelci po prvem krogu: Robert Radič (39) – DP Maribor, Enis Musič (38) – DP Celje Thermana, Danilo Kamenik (33) – DP Maribor.
Tekme st spremljala delegat lige Milan Lukan in vodja športa Gregor Gračner, sodila pa Mitja Dečman in Marko Marinovič

Tekmovanje je zaradi epidemioloških razmer potekalo brez gledalcev, ekipe pa so morale izpolnjevati pogoj PCT.

Lestvica po prvem krogu:
1. DP Maribor
2. DP Celje Thermana
3. DP Novo mesto-DP Kranj
4. DP Ljubljana Mercator