• Šport

Tretji krog tudi za ekipe skupine B

2. Marec 2019

Začetni met Žarko Paspalj

V športni dvorani Nacionalnega izobraževalnega centra Zavoda Republike Srbije za šport v Beogradu, so 2. marca 2019 tudi ekipe skupine B NLB Wheel lige odigrale tretji krog. S tem se je zaključil redni del tekmovanja, ki mu 23. marca sledi polfinalno, 13. aprila pa finalno srečanje.
Tretje kolo NLB Wheel ligeV uvodni tekmi sta se pomerili domača ekipa KKK Singidunum in RBB Flinkstones. Boljši so bili Avstrijci, ki so domačine premagali z 92:43.
V drugi tekmi sta se pod koši srečali ekipi iz Bosne in Hercegovine - Vodstvo lige s sodnikiKKI Vrbas in KIK Una Sana. Prvaki pretekle sezone niso dovolili presenečenja in so brez težav slavili z rezultatom 58:37.
KKI Vrbas je že v naslednji tekmi kljub utrujenosti še enkrat zmagala. Z rezultatom 78:51 je suvereno ugnala RBB Flinkstones.
V zadnji tekmi se je zmage veselila ekipa soorganizatorjev KKK Singidunum, ki je ekipo KIK Una Sana porazila s 56:53.
Tekme sta sodila Mitja Dečman (SLO) in Darko Šovran (SRB), spremljala pa tehnični delegat Milan Lukan in vodja lige Gregor Gračner.
Generalni pokrovitelj lige je Nova ljubljanska bankamedijski pa Kosarka.siNLB Wheel liga
Najboljši strelci v skupini B po treh kolih: Ramo Rekanović (RBB FlinkStones) 184, Željko Ćirković (KKK Singidunum) 86 in Dino Dizdarić (KIK Una Sana) 78.
Košarkarske tekme Regionalne NLB Wheel lige sta si v Beogradu ogledala tudi Žarko Čabarkapa - športni direktor ABA lige in Žarko Paspalj - ambasador ABA lige.Tekma med KKI Vrbas (beli dresi) in KIK Una Sana
Lestvica po treh krogih:
1. KKI Vrbas – 12
2. RBB Flinkstones  – 10
3. KIK Una Sana – 7
4. KKK Singidunum  - 7