• Šport

Tretji krog lige z Zdovčevim memorialom

23. Marec 2019

Tretji krog lige in Zdovčev nemorial

REZULTATI Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske je 22. marca 2019 na kegljišču Golovec v Celju v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo tretji krog lige ZPS-Dom paraplegikov Pacug, kjer se je v ekipni in posamični konkurenci pomerilo 39 kegljačic in kegljačev iz osmih pokrajinskih društev. Celjski kegljači pa so tekmovanje že devetnajstič posvetili svojemu odličnemu kegljaču Petru Zdovcu. Za nemoten potek tekmovanja sta skrbela sodnika Ljubo Mladenovič in Marjan Ferk.
Kegljači Veterani so tekmovali tudi za naslov državnega prvaka, ki ga je s 393 podrtimi keglji osvojil Franc Simonič in DP Podravja, drugi je bil Emil Filipič iz DP Istre in Krasa (373), tretji pa Franc Borovnjak iz DP Prekmurja in Prlekije (350).
Predstavniki najboljših ekipV ekipnem tekmovanju so največ kegljev podrli kegljači DP Podravja (1.696), na drugo mesto so se uvrstili kegljači DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja (1.635), tretji so bili domači kegljači DP jugozahodne Štajerske (1.633), četrti kegljači DP ljubljanske pokrajine (1.551, peti kegljači DP Koroške (1.479), šesti kegljači DP Prekmurja in Prlekije (1.467), sedmi kegljači DP severne Primorske (1.464), osmi pa kegljači DP Istre in Krasa (1.229).
V najmočnejši moški konkurenci je zmagal Miran Jernejšek – (467), drugo mesto je osvojil Janez Janežič (464) oba DP Podravja, tretje pa Viktor Rupnik - DP ljubljanske pokrajine (462). 
Najboljše kegljačiceMed kegljačicami je zaradi boljših rezultatov čiščenja zmagala Martina Glavič (419) iz DP Dolenjske, Bele Krajine in Posavja. Druga je bila Senka Ivaniševič iz DP Ljubljana (419), tretja pa Nataša Godec iz DP Podravja (369).
Med tetraplegiki je zmagal Aleš Povše iz domačega društva DP jugozahodne Štajerske (424), na drugo mesto se je uvrstil Klavdij Leban iz DP severne Primorske (411), na tretje pa Damjan Hovnik iz DP Koroške (484).
Za uvrstitve na spominskem tekmovanju je pokale in medalje podelil predsednik društva Janez Hudej.