• Šport

Tretji krog šahovske lige ZPS-Gradex

19. Februar 2019

Tretji krog lige so pripravili Gorenjci

FOTOGRAFIJE - REZULTATI V gostišču Marinšek v Naklem je v 19. februarja 2019 potekalo tretje kolo šahovske lige - ZPS-Gradex. Turnir je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Gorenjske, udeležilo pa se ga je 19 šahistov in ena šahistka iz šestih pokrajinskih društev Zveze. Rezultati so šteli tako za ekipne kot za posamične uvrstitve v ligaškem tekmovanju.
Zmagal je vodja lige pri ZPS Jasmin SabljakovičPo uvodni predstavitvi in navodilih sodnika so šahisti po švicarskem sistemu odigrali sedem krogov. Za posamično partijo so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut.
V tretjem krogu je v ekipni konkurenci prvo mesto osvojila DP Ljubljana (15), drugo DP Celje (14), tretje DP Maribor (12.5), četrto DP Novo mesto (10), peto pa DP Koper (8.5).
Bogdan Petek je zgrešil kar nekaj dobrih potezMed posamezniki je slavil Jasmin Sabljakovič – DP LJ (5.5), na drugo mesto se je zavihtel Igor Jeranko - DP-CE (5) na tretje pa Bogdan Petekiz DP Podravja (5).
Za organizacijo in izvedbo tretjega kroga so poskrbeli - Gašper Črnilec, športna referentka Jovita Jeglič in predsednik društva Peter Robnik. Za pravilen potek tekmovanja je poskrbel šahovski arbiter Silvo Simončič. Najboljši šahisti so namesto medalj prejeli sladke slaščičarske nagrade.
Pokrovitelj lige je GRADEX d.o.o. iz Šempetra v Savinjski dolini.

Lestvica po treh krogih:
1. DP Ljubljana 42,5
2. DP Celje 38,5
3. DP Maribor 34,5
4. DP Koper 32,5
4. DP Novo mesto 28,5