• Šport

Tiršku komplet medalj, Bavec peti

23. September 2022

V Novem Sadu (Srbija) od 21. do 24. septembra 2022 potekalo veliko mednarodno tekmovanje v parastreljanju - Grand Prix Novi Sad. Tekmovanja se je udeležilo 21 držav, med njimi tudi Slovenija ki sta jo zastopala Franček Gorazd Tiršek in Anton Bavec.
Prvi je nastopil Anton Bavec, ki je z zračno pištolo v kvalifikacijah začel odlično v nadaljevanju pa je nekoliko popustil, vendar je s četrtim mestom prišel v finale osmih najboljših parastrelcev. V finalu pa se mu je malo zatresla roka in tekmovanje končal  na petem mestu.
Z zračno puško leže je Franček Gorazd Tiršek kvalifikacije končal na tretjem mestu, v finalnem streljanju pa je napredoval in osvojil drugo mesto.

Drugi dan tekmovanja je Franček Gorazd Tiršek v disciplini streljanja z zračno puško stoje kvalifikacije zaključil z najboljšim rezultatom. Tudi v finalu Gorazd ni dovolil presenečenja in drugo uvrščenega Ryana Cockbilla iz Velike Britanije premagal za 1.5 točke. Tretji je bil Šved Philip Jonsson. Zadnji dan tekmovanj je Tiršek nastopil s puško malega kalibra na 50-metrski razdalji. Gorazd se je v finale osmih najboljših uvrstil kot sedmi iz kvalifikacij, v finalu pa precej napredoval in na koncu zasedel 3. mesto. Zmagal je domačin Ristič pred Ukrajincem Kovalchukom
Slovensko ekipo sta vodila Renato Šterman in Lea Kočevar.