• Aktualni dogodki

Tabor paraplegikov in tetraplegikov - Semič 2020

2. September 2020

Tokratni tabor je Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine zaradi korona situacije v svetu poimenovali kar »Nacionalni.« To pa zato, ker mednarodnih prostovoljcev ni bilo. Tabora so se od 27. avgusta pa do 1. septembra 2020 udeležili štirje študentje delovne terapije.
Tako so Kristina, Jasmina, Nina in Aleks preživeli nekaj dni v družbi paraplegikov in tetraplegikov. Pobližje so spoznavali njihove poškodbe, pokazali so jim njihove prostočasne aktivnosti, celotni tabor pa se bo študentom štel v dobro, ko bodo obravnavali prostočasne aktivnosti. V zameno pa so pripravljali obroke, pomagali so pri nakupu hrane, vodili so telovadbo… Skupaj so preživeli nekaj lepih dni, če se je pojavila kakšna težava pa je vedno na pomoč priskočila asistentka Zdenka.
Zahvala za sodelovanje pa gre tudi mag. Alenki Plemelj iz Zdravstvene fakultete, ki je vzpostavila kontakt s študenti, brez katerih tabora seveda ne bi bilo. Tabora so se udeležili člani iz DP Podravja, Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ter DP Ljubljanske pokrajine. Tabor je kot vsako leto sofinancirala Zveza paraplegikov Slovenije, ter zvesti donatorji, kot so Borok d.o.o., CMC group in drugi
Če naslednje leto ne bo mednarodne udeležbe prostovoljcev, bo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine z veseljem spet pripravilo "nacionalni" tabor.