• Šport

Strelci odstreljali drugi krog

19. Januar 2019

Strelka DP Celje - Vesna Novak

Drugi krog strelske lige je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije 19. januarja 2019 pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa. Na strelišču v Ankaranu se je v ekipni in posamični konkurenci pomerilo 24 strelcev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze. V skupinah SH1 in SH2 so tekmovali s serijsko puško in zračno pištolo, za pravilen potek tekmovanja in izračun rezultatov pa je skrbel državni sodnik Stane Frolich.
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila nepremagljiva DP Murska Sobota (1.060), na drugo mesto se je zavihtela domača ekipa DP Koper (985), tretja je bila DP Celje (982), četrta pa DP Maribor (886).
V skupini SH1 v posamični konkurenci, kjer strelci streljajo brez naslona, je bil najboljši domačin Srečko Petkovšek – DP-KP (339), drugo mesto je osvojil Vinko Hren DP-CE (336), tretje pa Jordan Ušaj DP-NG (334).
Ivica Vukadin tekmuje v streljanju z zračno pištoloV posamični konkurenci SH2 (strelci tetraplegiki tekmujejo z naslonom), so prva mesta osvojili prav tako nepremagljivi strelci DP Murska Sobota. Najboljši rezultat je dosegel Slavko Dunaj (364), drugi je bil Venčeslav Bezjak (363), tretji pa Leon Jurkovič (362). Vsi strelci so bili izredno izenačeni.
Nastopila je tudi strelka Vesna Novak - DP CE, ki je v skupini SH2 s 319 krogi osvojila osmo mesto.
Dva strelca sta se pomerila v streljanju z zračno pištolo. Najbolj mirno roko je imel Ivica Vukadin (317), drugo mesto je osvojil Metod Zakotnik (258) – oba DP-KR.