• Aktualni dogodki

Srečanje ATV motoristov na območju Pohorja

4. Oktober 2021

Po spomladanskem jubilejnem srečanju v Loški dolini, je 11. ATV zbor v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije potekal od 1. do 4. oktobra 2021 na območju Pohorja. Tokratno traso sta pripravila Matej Lednik in Vinko Hren, motoristi pa so se zbrali pri najstarejši pohorski planinski postojanki - Ruški koči (1250 m).
Na tokratni moto zbor se nekateri pripeljali kar s svojimi ATV motorji, drugi pa so štirikolesnike pripeljali na prikolicah. Po prijetnih pozdravih vseh prisotnih, je sledila okusna večerja ter prijetno druženje pozno v noč.
Sobotno jutro so pričeli s posedanjem na motorje in se pod vodstvom Vinka in Klavdije najprej odpeljali po krasnih poteh v bližino slapa Šumik, ki se nahaja v pragozdnem rezervatu. Ogledali so si tudi žal pogorelo kočo na Osankarici. Po dinamični vožnji so se najprej ustavili pri koči na Pesku, kjer so si privoščili krajši počitek, od tam pa so pot nadaljevali do Ribniške koče.
Nato so se napotili proti domu na Kopah, pot pa je bila izjemno razgibana in na trenutke tudi precej ekstremna. S skupnimi močmi, so premagali tudi to traso in štirikolesnike parkirali pri domu na Kopah, kjer jih je pričakal Matej Lednik. Privoščili so si nekoliko daljši postanek ter se pošteno okrepčali.
Ponovno so se posedli na svoje štirikolesnike in z vožnjo nadaljevali do Ivana Gaberška, ki je velik navdušenec nad vožnjo z ATV. Dan se je prevesil v večer zato je bilo potrebno poskrbeti še za varno in hitro pot domov. Udeleženci so bolj pritisnili na plin in z vožnjo nadaljevali v smeri njihovega izhodišča, kamor so prispeli že v trdni temi. Njihovi ATV-ji pa so po celodnevni vožnji po neprijetnih gozdnih poteh potrebovali nekaj mehaničnih popravil, za katero je poskrbel glavni mehanik Grega.
Za večerjo so poskrbeli sami in sicer s klasiko »mešano na žaru«, vendar je bilo tokrat potrebna velika iznajdljivost mojstra žara Jordana, ki je z močno žensko zasedbo in majonezo namesto olja usposobil žar. Dolfe je raztegnil harmoniko in pričaral zabaven večer, ki pa se je za nekatere prevesil pozno v noč oziroma jutro. Nekateri pa so utrujeni popadali v postelje, saj so treh dneh prevozili skoraj 700 kilometrov.