• Aktualni dogodki

Spomladanska številka glasila Paraplegik

21. Marec 2024

Paraplegik - Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani. Marec je mesec, ko se začne prebujati narava in naznanja, da bodo dnevi vse daljši in toplejši. Ob prijetnih pomladnih temperaturah pa si le preberite spomladansko številko glasila Paraplegik v kateri so prispevki različnih dopisnikov, med njimi tudi članki dopisnikov iz vseh devetih pokrajinskih društev Zveze.
Predsednik Zveze Dane Kastelic v svoji kolumni piše, da je pred Zvezo paraplegikov 55. obletnica organiziranega delovanja in 45. obletnica devetih pokrajinskih društev. Zveza pa bo ob tej obletnici že tradicionalno izvedla slavnostno Skupščino v Domu paraplegikov Pacug. Omenil je tudi mladega slovenskega pisatelja Igorja Plohla, ki se bo na tradicionalnem strokovnem srečanju predstavil z novo slikanico posvečeno Zvezi paraplegikov in lokalnim društvom – Lev Rogi in Krila v Srcu.
V marcu pa potekajo tudi volilni Zbori članov po društvih, kjer se pregleda in potrdi poslovanje za preteklo leto, prav tako se zaključuje pregled poslovanja na Zvezi za leto 2023. Omenil je še, da smo v pričakovanju zaključka Javnega razpisa za letošnjo skupinsko obnovitveno rehabilitacijo, ki ga je v marcu razpisalo Ministerstvo za zdravje. Za konec pa je vsem članicam in članom čestital ob Dnevu slovenskih paraplegikov (16. april) ter vsem zaželel vesele velikonočne praznike.
Še več vsebin pa si lahko preberete, ko boste prelistali glasilo paraplegik.
Zadnje strani pa so kot po navadi namenjene razvedrilu.
Prijetno branje.