• Aktualni dogodki

Spomladanska številka glasila Paraplegik

27. Marec 2020

PARAPLEGIK - Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani. V teh težkih časih, ko moramo biti v varnem zavetju doma zaradi virusa, si med drugim lahko krajšate čas tudi s prebiranjem spomladanske številke glasila Paraplegik.
Tokratna številka bo postregla z zanimivimi članki in intervjuji ter številnimi potopisi, ki so jih pripravili dopisniki iz devetih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.
Predsednik Zveze Dane Kastelic v uvodu vabi vse članice in člane, asistente ter vse strokovne delavce Zveze paraplegikov Slovenije k povezanosti in solidarnosti v času epidemije koronavirusa.
V svoji kolumni pa piše o nizkih invalidskih pokojninah in diskriminaciji na področju nadomestil za telesno okvaro. S to problematiko je na akademiji ob naši 50-letnici v Pacugu bila seznanjena takratna vlada in resorna ministrica.
Nekaj besed je namenil tudi letošnji obnovitveni rehabilitaciji saj se je Zveza tako kot vsa prejšnja leta prijavila na javni razpis. Razpisno dokumentacijo boste člani verjetno prejeli  v aprilu.
Za konec je vsem članicam in članom čestital ob Dnevu slovenskih paraplegikov, ki ga praznujemo 16. aprila ter vernim voščil velikonočne praznike.
V nadaljevanju si preberite članek o srečanju osebnih asistentov ob zaključku leta, ne spreglejte pa prispevka, ki piše o širjenju kroga strokovne podpore.
Sledijo članki: Usposabljanje novih osebnih asistentov, Omogočanje multimodalne mobilnosti osebam z različnimi oviranostmi, Nov mejnik za planinstvo za invalide, Znanje približati tudi drugim ljubiteljem čebelarjenja, Širitev pravic do medicinskih pripomočkov…
Veliko je napisanega tudi o naših športnikih in njihovih dosežkih, pestri so tudi prispevki s področja kulture in zanimivih potopisov.
Zadnje strani pa so kot vedno namenjene razvedrilu.