• Aktualni dogodki

Spomladanska številka glasila paraplegik

28. Marec 2019

PARAPLEGIK - Drage obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani. Izšla je spomladanska številka glasila Paraplegik, ki jo lahko prebirate tudi na spletu.
Tokratna številka bo postregla z veliko zanimivimi članki in intervjuji ter številnimi potopisi, ki so ji pripravili dopisniki iz devetih pokrajinskih društev Zveze.
Predsednik Zveze Dane Kastelic v svoji kolumni piše o jubileju, ki ga bomo praznovali 16. aprila v Pacugu. Zveza paraplegikov Slovenije namreč praznuje petdeset let nadvse uspešnega in organiziranega delovanja. Omenja tudi lokalna društva Zveze, ki pa praznujejo štirideset let delovanja na lokalnem področju.
V nadaljevanju preberite članek o novo zaposlenih delavcih za izvajanje dejavnosti osebne asistence, sledi pa mu še prispevek o usposabljanju osebnih asistentov in uporabnikov.
Ne spreglejte naslednjih člankov: Lepo in slovensko je biti čebelar, Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, Borut Sever predsednik NSIOS, Sistemsko uveljavljanje človekovih pravic invalidov, Fundacija je v dvajsetih letih razdelila kar 345 milijonov evrov, Posvet o terminologiji na področju invalidnosti, Učinek treninga dihalnih mišic pri bolnikih s tetraplegijo…
Veliko strani je namenjenih tudi našim športnikom in njihovim športnim dosežkom. Zanimivi so tudi prispevki s področja kulture in razni potopisi, zadnje strani pa so kot vedno namenjene razvedrilu.