• Šport

Slovenski igralci navdušili na največjem namiznoteniškem turnirju

12. Maj 2022

V Laškem od 11. do 14. maja 2022 poteka največji turnir v namiznem tenisu na svetu za športnike invalide – 17. I Feel Slovenia Open Thermana Laško, ki ga organizira Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite.
V športni dvorani Tri lilije tekmuje kar 327 igralk in igralcev iz 38 držav, med njimi tudi slovenska reprezentanca v postavi – Andreja Dolinar, Bojan Lukežič, Primož Kancler in Luka Trtnik. Ekipo vodi trener Ožbej Poročnik.
Že prvi dan tekmovanja je bil za slovenske igralce zelo uspešen saj je trojici uspelo napredovati v izločilne boje v posamični konkurenci.
Najuspešnejši je bil Bojan Lukežič, ki je v svoji kategoriji zmagal vse tri tekme in v izločilne boje napredoval kot zmagovalec predtekmovalne skupine. V izločilne boje sta napredovala tudi Andreja Dolinar in Luka Trtnik, ki sta jima že po eni zmagi zadostili za drugi krog, Primož Kancler pa je po dveh porazih in eni zmagi končal boje v posamični konkurenci.
Danes bodo igralci tekmovali v mešanih dvojicah, v petek pa bo drugi krog v posamični konkurenci.
Več na ZŠIS-SPK